Vepřová krkovička na šlehačce

Potřebujeme:

vepřová krkovice (plátky na 1 plech s vyšším okrajem), 2 smetany ke šlehání, cibule, česnek, koření (vegeta nebo sůl, ml.kmín, majoránka, sl.paprika, ml.pepř)

Jak na to:

Dno vysokého plechu vyskládáme cibulí nakrájenou na plátky a kousíčky česneku. Plátky vepřové krkovice z obou stran posypeme kořením a plátky naskládáme na cibuli. Zalijeme 1 šlehačkou. Dáme péct. V el.troubě to peču na 150 st. cca 3 hodiny. Asi co 45 minut kontroluji, obracím a polévám druhou šlehačkou. Máte-li výpeku málo, můžete přilít i kapánek vody. Maso je po upečení pěkně šťavnaté a měkounké. Jako přílohu dávám knedlík nebo brambor a salát ze zelí. Půl hlávky zelí najemno nakrájím a chvilku povařím ve vodě se solí, pepřem, kapkou cukru a octa. Zelí by nemělo být rozvařené.

Podobné recepty:

Vepřová krkovička se šťávou, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Vepřové maso ve šlehačce, Pečená vepřová krkovička s bylinkami, Selský pekáč