Plněné vepřové měšce

Potřebujeme:

4 větší plátky vepřového masa,1 velká cibule, 2 lžíce oleje, 200g kysaného zelí, 1pikantní klobása nebo čabajka 2 lžíce plnotučné hořčice 4 plátky anglické slaniny, polohrubá mouka pepř,sůl provázek na zavázání

Jak na to:

Maso rozklepeme přes folii na větší plát osolíme opepříme a necháme chvíli odležet.Cibuli zpěníme na oleji přidáme překrájené zelí a krátce podusíme,podle chuti přisolíme.Odstavíme a necháme chvíli vychladnout.připravené maso potřeme důkladně hořčicí poklademe plátky slaniny na kterou přidáme hromádku zelí a tři kolečka klobásy.Maso opatrně zabalíme do měšce a pevně zavážeme,chce to trpělivost nebo čtyři ruce.Maso vložíme do pekáče,podlejeme vodou a upečeme do měkka.Upečené vyjmeme,výpek zaprášíme moukou a chvíli povaříme.Podle chuti přisolíme,já jsem přidala i trošku sojovky.Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší

Podobné recepty:

Zlaté měšce z thajska, Měšce s překvapením nebo žampiony plněné masem, Plněné vepřové koleno, Vepřové řízky plněné kuřecí játry, Vepřové karé plněné bylinkovým sýrem