Zelné závitky

21.5.2008
Potřebujeme:

hlávka zelí, mleté maso (napůl hovězí a vepřové) (cca 1/2 kg), rýže, sůl, pepř, vegeta, 1 větší rajský protlak, 1 lžička kečupu, Množství rýže i masa odhadem, záleží na velikosti zelné hlávky.

Jak na to:

Uvař si do poloměka hlavku zelí, listy rozeber a nech vystydnout.
Smíchej mleté maso (hovězí a vepř. napůl), přidej neuvařenou rýži (množství odhaduju podle toho, jak to křoupe pod rukama), pepř, sůl, lžičku vegety a já přidávám do masa i lžičku kečupu, jednu nadrobno nakrájenou a osmaženou cibulku.Vše zamíchat a balit do zelných listů. Naskládat do velkého hrnce (máte-li kysané zelí, je dobré ho dát pod zelné závitky), přidat rajčatový protlak a zalít vodou(cca 1 cm nad zelí. Nechat vařit a pak dlabat. Já podávám s lžíci kysané smetany navrch a s dobrým chlebem.

Podobné recepty:

Zelné závitky, Závitky z čínského zelí, Kuřecí stehna v zelných listech, Staroslovenský podlistnák, Plněný zelný list