Paella vegetariana

Potřebujeme:

200 g cukín, 200 g cibule, 150 g červených paprik, 200 g rajčat, hrst slunečnicových a sezamových semínek, 50 g oliv, 2 stroužky česneku, 200 g dlouhozrnné rýže, 4 lžíce rostlinného bujonu, 4 lžíce olivového oleje pepř, sůl

Jak na to:

Cukíny omyjte a nakrájejte na pátky. Posolte je, aby pustily vodu, 1/4 hodiny nechte stát. Cibule oloupejte, nakrájejte nahrubo a na hluboké pánvi osmahněte na oleji dozlatova. Přidejte rýži a restujte ještě tak 2 minuty. Poté vše zalijte zeleninovým vývarem ochuceným rozmačkaným česnekem a přiveďte do varu. Směs přikryjte pokličkou a na mírném ohni vařte asi 10 minut. Mezitím zbavte cukíny vody a osušte. Papriky a rajčata omyjte a nakrájejte na kostičky. Zeleninu přidejte k rýži a vařte dalších 10 minut. Poté nechte okapat přebytečnou tekutinu a dejte do zapékací nádoby. Přidejte semínka, ochuťte pepřem a pokrájenými olivami a promíchejte. Před podáváním nechte několik minut zapéct v troubě dozlatova.

Podobné recepty:

Paella, Carbonara alla vegetariána, Paella, Paella, Zeleninová paella