Zapečené řízky ve smetaně

30.12.2008
Potřebujeme:

Vepřové, nebo kuřecí řízky,(vhodné i na sušší druhy masa),sůl, paprika sladká,olej nebo jiný tuk na smažení,jemné párky, cibule. sýr tvrdý plátkový,smetana 12%

Jak na to:

Připravíme si řízky, naporcujeme, naklepeme, osolíme, opaprikujeme a zprutka na pánvičce osmahneme po obou stranách (cca 1 minutu z každé strany)Vyjmeme z oleje a pokládáme je buď na hlubší pekáček a nebo do zapékací mísy.Pěkně řízečky rozložíme a posypeme nastrouhaným párkem,tak aby řízky byly pěkně pokryté. na to položíme nakrájené celé kolečka cibule a na každý řízek položíme plátek tvrdého sýru a celé to zalijeme smetanou a dáme péct asi na 180 stupnů na asi půl hodiny. sýr musí dostat zlatavou barvu a smetana se musí jakoby srazit.

Podobné recepty:

Zapečené řízky, Harmonické kuřecí řízky, Vepřové kotletky na smetaňe, Řízky naruby, Lahůdkové řízky