Lahůdkové řízky
3.11.2010
krůtí řízky-nejlépe stehenní, strouhanka, vajíčka, hladká mouka, sůl, cihla(na 1kg masa asi 15dkg cihly)
Jak na to:Tyto řízky lze dělat z jakéhokoliv masa,ale vůbec nejlepší jsou z krůtího stehenního masa,je totiž šťavnaté a v této úpravě i měkoučké.Z masa uděláme řízky,zlehka naklepeme,osolíme,obalíme v mouce, ve vajíčku a potom ve strouhance,do které jsme nastrouhali cihlu.Smažíme do zlatova.Hotové řízky skládáme do pekáčku.Až budou hotové všechny,dáme pekáč bez víka na 30 minut do trouby na 150°C.Řízky nám v troubě dojdou.
Podobné recepty:Zdravá pórková polévka, Lahůdkové selské řízky, Lahůdkové řízky, Harmonické kuřecí řízky, Lahůdkové řízky