Houbové matesy

Potřebujeme:

1 kg tvrdších hub, sůl, 1/4 kg cibule, 6 bobkových listů, 15 kuliček nového koření, 15 kuliček pepře, cca 1dcl oleje, nádoba s pokličkou nejlépe skleněná

Jak na to:

Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Vodu osolíme asi 4 vrchovatými lžícemi soli, uvedeme do varu a vsypeme houby.Ty vaříme do měkka. /cca 15 min/. Mezitím si do nádoby vsypeme na půlkolečka nakrájenou cibuli a přidáme ostatní koření. Houby zcedíme, propláchneme a necháme vychladnout. Potom přidáme do nádoby a řádně se vším promícháme. Na závěr zalijeme nebo spíše zakápneme olejem. Necháme přiklopené v chladničce uležet 3-4 dny, průběžně ochutnáváme a přisolujeme podle potřeby.Po uležení konzumujeme s pečivem nebo čerstvým chlebem.

Podobné recepty:

Rybí salát s paprikou, Smažené houbové řízky, Pomazánka z matesů, Těstoviny s játry a žampiony, Kuřecí steak na Houbové rizoto s balsamikovou redukcí