Mušle v koňakové omáčce

24.6.2008
Potřebujeme:

2 kg mušlí s lasturami, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, půl feferonky, 30 g másla, 4 cl koňaku, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 stonek tymiánu, 120 ml rybího vývaru, 200 ml smetany ke šlehání

Jak na to:

Mušle očistíme kartáčkem pod studenou vodou a odstraníme případné vousky a vybereme pouze uzavřené kusy. šalotku a česnek oloupeme. Feferonku očistíme a omyjeme. Uvedené přísady najemno nasekáme. Ve velkém hrnci přísady podusíme na rozehřátém másle. Přilijeme koňak, osolíme a opepříme. Přidáme tymián a rybí vývar .Vložíme mušle a přikryté vaříme 6-8 minut. Obsah v hrnci několikrát protřepeme. Mušle vyjmeme a neotevřené mušle odstraníme. Do vývaru zamícháme smetanu a vaříme do požadovaného zhoustnutí nebo použijeme zahušťovač omáček. Mušle přelijeme omáčkou a podáváme.

Podobné recepty:

Grilované mušle na jehle, Klasické mušle, Mušle s citronem, Mušle na česneku s chilli papričkami, Mušličkový salát