Chřest se zálivkou

Potřebujeme:

500 g bílého a stejné množství zeleného chřestu, sůl, 1 paprika, 3 jarní cibule, 1 svazek ředkviček, 3 lžíce octa, 1 lžíce hořčice, pepř, 3 lžíce oleje, 1 lžíce nasekaného estragonu, 750g loupaných brambor

Jak na to:

Chřest očistíme, bílý oloupeme všechen, ze zeleného jen silné stonky, odřízneme konce. Bílý chřest vaříme v osolené vodě 15 minut, zelený 10 minut. Zeleninu nakrájíme. Papriku 2 minuty blanšírujeme.

Cibuli a ředkvičky nakrájíme na kolečka, papriku na proužky. Smícháme s octem, hořčicí, solí, pepřem, olejem a estragonem. Zeleninovou zálivku nalijeme na chřest a podáváme s loupanými bramborami.

Podobné recepty:

Milánský chřest, Chřest se smetanou, Vařený chřest s holandskou omáčkou, Chřestová omeleta, Zapékaný chřest