Zelné závitky

25.6.2008
Potřebujeme:

500g mletého masa, 5 listů ze zelí (čínské zelí), sůl, pepř, paprika, 150g angická slanina, 1 cibule, kostka zeleninový bujón

Jak na to:

Mleté maso ochutíme solí, pepřem a trochou mleté papriky. Zelné listy opláchneme a košťál naklepeme.uděláme 5 kuliček a poklademe je na listy. pěkně zabalíme a svážeme motouzkem.Slaninu vysmažíme, přidáme cibuli a trochu osmažíme. Pak přidáme závitky, zalijeme asi 200ml vody a nakonec vhodíme kostku bujónu. Dusíme pod poklicí 15 min, potom obrátíme a zase dusíme 30min. Popřípadě dolíváme vodu. Přílohu podávám rýži nebo brambory.

Podobné recepty:

Závitky z čínského zelí, Zelné závitky, Kuřecí stehna v zelných listech, Staroslovenský podlistnák, Plněný zelný list