Slaný štrůdl

Potřebujeme:

1 balíček listového těsta, 1 cibule, 200g turistického salámu, kečup, 150g nivy, 1 vajíčko (na potření), bazalka, 1 kostka zeleninového bujónu (nemusí být)

Jak na to:

Na sádle nebo oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený salám, můžeme nadrobit vývar (je to pak dost slané, lze vynechat), přidáme bazalku, trochu vody a podusíme. Necháme vychladnout.Těsto rozválíme a pocákáme kečupem, naplníme vychladlým salámem a posypeme strouhanou nivou, zabalíme, potřeme vajíčkem a pečeme dozlatova (tak 200°C). Je lepší krájet až když trochu zchladne, jinak náplň vytéká.

Podobné recepty:

Slaný štrůdl, Slaný štrůdl, Slaný závin, Slaný štrůdl, Štrůdl trochu jinak