Slaný štrůdl
28.4.2008
Listové těsto /šunka, tv.sýr, žampióny, česnek, rajčata, papriky nebo uzené,vejce natvrdo, niva, papriky,kečup/ rozšlehané vejce na potření a nějaké koření např.grilovací na posypání
Jak na to:Listové těsto rozválíme jako na štrůdl. Povrch poklademe např.šunkou,plátky tv.sýra,žampióny,nakrájenými paprikami a plátky rajčat. Rozmáčkneme 2 stroužky česneku a pokapeme kečupem. Trochu osolíme. Pak zabalíme těsto jako štrůdl, potřeme vejcem a posypeme gril.kořením. Dáme péct do teplé trouby na 200°C.
Jindy můžeme náplň obměnit dle vlastní fantazie, podobně jako náplně do pizzy.
Slaný štrůdl, Slaný závin, Slaný štrůdl, Štrůdl trochu jinak, Štrúdl z piva