Zeleninové rizoto

6.9.2008
Potřebujeme:

2 středně velké cibule, rostlinný olej, 1 balíček sojových kostek, sůl, 1 lžíce kari koření, 70 g nahrubo nastrouhané mrkve, 300 g rýže, voda, jemně nasekaná pažitka

Jak na to:

Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na rostlinném oleji. Přidáme sojové kostky, sůl, kari koření, a očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev. Promícháme, podlijeme a dusíme 20 minut. Poté přidáme rýži, kterou jsme přebrali, promyli a nechali odkapat. Zalijeme vodou (1 díl vody na 2 díly rýže) a zlehka promícháme. Pod pokličkou udusíme na mírném ohni doměkka. Před podáváním posypeme jemně usekanou pažitkou. Vhodnou přílohou jsou různé druhy zeleninových salátů.

Podobné recepty:

Zeleninové rizoto, Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Zeleninové rizoto se sojou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí