Králík plněný sušenými švestkami s vůní slivovice

Potřebujeme:

1 středně velký králík, 300 g kuřecích prsíček, 100 g sušených švestek, 1 dcl smetany, 1/2 dcl slivovice, 1 balení MAGGI Harmonie Chuti s bylinkami, muškátový květ, mletý bílý pepř, sůl, máslo na potření

Jak na to:

Králíka vykostíme, rozprostřeme na potravinovou fólii a lehce naklepeme. Kuřecí prsíčka umeleme, promícháme se smetanou, osolíme, opepříme, přidáme Harmonii Chuti s bylinkami, muškátový květ a slivovici. Důkladně promícháme.Sušené švestky přelijeme vroucí vodou a necháme je 3 minuty nabobtnat.Na králíka navrstvíme kuřecí směs a na tuto směs pak poklademe odkapané švestky.Pomocí potravinové fólie maso opatrně zavineme, převážeme provázkem, vložíme do pekáčku, mírně podlijeme vodou a v troubě vyhřáté na 150°C pečeme zakryté asi 40 minut. Z masa pak odstraníme potravinovou folii a králíka potřeme máslem. Odkryté maso dopečeme při 180°C, aby získalo barvu.

Podobné recepty:

Moravská slivovice, Tatranský medovník, Čočková polévka se sušenými švestkami, Kachní prsa se slivovicí, Jablkový salát se švestkami