Kachní prsa se slivovicí
200 g kachních prsou, 2 dcl 52% slivovice, 100 g jablek, sůl, pepř, mletý kmín, majoránka, 1 česnek, 50 g uzeného sýra, 2 dcl oleje, 200 g brambor
Jak na to:Kachní prsa nakrájíme na tenké plátky, nasolíme, na kořeníme a dáme marinovat do slivovice a oleje. Brambory nastrouháme na hrubo, osolíme a necháme je odvodnit. Ochutíme jako placku, ale přidáme strouhaný sýr. Na vymazaný plech tvarujeme malé koláčky, které dáme péct asi na 25 minut do trouby. Kachnu zprudka zarestujeme, přidáme nakrájená jablka a zaflambujeme zbytkem slivovice. Podusíme až do vypaření alkoholu. Servírujeme na bramborových koláčcích.
Podobné recepty:Pečené kachní prsa s badyánem a švestkovou omáčkou na pražené arašídové rýži, Kachní prsa se zelím, Kachní prsa na grilu, Medové kachní prsa, Kachní prsa s mangem