Pečené jehněčí kotlety

Potřebujeme:

4 jehněčí kotlety s kostí, 4 lžíce mango čatní (chutney), 150 g strouhanky, 2 lžičky rozmarýnu, sůl a pepř dle chuti, 2 cukety, nakrájené na kolečka, 2 mrkve, nakrájené na kolečka, 1 lžička tymiánu 2 lžíce olivového oleje

Jak na to:

Naklepáme si jehněčí kotlety, osolíme a opepříme, potřeme mango čatní, posypeme rozmarýnem a obalíme ve strouhance. Pokládáme do vymazané zapékací formy a pečeme při 180 °C asi 20 – 25minut, abychom měli střed masa růžový.
Na olivovém oleji si osmahneme na drobná kolečka nakrájenou mrkev, přidáme na kolečka nakrájenou cuketu, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, podusíme až nám zelenina změkne. Hotové kotlety podáváme s podušenou zeleninou a s opékanými brambory.

Podobné recepty:

Hřbet s cizrnovým pyré, Jehněčí kotlety, Hříbkový krém s grilovanou jehněčí kotletkou a houbovými chipsy, Jehněčí kotlety na fazolkami, Zapečené jehněčí kotlety