Medové perníčky

Potřebujeme:

Ingredience: 640 g hladké mouky, 230 g cukru, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 65 g Hery, 4 lžíce tekutého medu, 2 lžičky koření do perníku, 1 lžička jedlé sodyCitrónová poleva: 1 bílek, 250 g moučkového cukru, 2 lžíce citrónové šťávy

Jak na to:

Postup přípravy: Utřeme vejce s cukrem, přidáme nahřátý med a tuk. Mouku smícháme se sodou a kořením a vmícháme k první hmotě. Vypracujeme tuhé těsto a necháme v lednici 2 dny odležet. Vyválíme plát asi 4 mm silný a vykrajujeme různé tvary. Než dáme do trouby potřeme perníky vlažnou vodou. Po upečení potřeme rozšlehaným vejcem s trochou mléka.
Zdobíme citrónovou polevou: bílek, cukru a citrónovou šťávu ušleháme. Naplníme zdobící sáček a použíjeme fantazii.

Podobné recepty:

Rychlé medové perníčky, Medové řezy, Medové řezy, Perníčky, Měkké perníčky