Parmice po mexicku

14.11.2010
Potřebujeme:

4 filety z parmice nachové (cca po 180-200 g), sůl, pepř, 2 lžíce limetové šťávy, 125 ml kukuřičného oleje, 1 nakrájená cibule, 2 nakrájené stroužky česneku, 700 g oloupaných a nakrájených rajčat, 1 bobkový list, špetka sušené majoránky, 60 g rozpůlených zelených oliv bez pecek, 2 lžíce kaparů, 2 nakládané zelené chilli papriček bez semen a nakrájené na kousky, 60 g másla, 3 krajíčky toastového chleba bez kůrek.

Jak na to:

Rybí maso rozložíme v jedné vrstvě na mísu a podle chuti osolíme a opepříme. Přelijeme limetovou šťávou a odložíme. Na velké pánvi rozehřejeme kukuřičný olej. Přidáme cibuli a česnek a opékáme je na mírném ohni za občasného míchání 5 minut doměkka. Přidáme nakrájená rajčata a dusíme je za občasného zamíchání dalších 10 minut. Když omáčka zhoustne, vmícháme do ní bobkový list, sušenou majoránku, olivy, kapary a chilli papričky a potom do ní vložíme rybí maso. Dusíme je na mírném ohni 10 minut doměkka. Zatím rozehřejeme v jiné pánvi máslo. Toastový chléb nakrájíme na trojúhelníky a opékáme na každé straně 2-3 minuty dozlatova. Nadbytečný tuk odsajeme na vrstvě papírových ubrousků. Z omáčky odstraníme bobkový list, pokrm rozdělíme na talíře a obložíme opečeným chlebem.

Podobné recepty:

Opékaná parmice, Vepřová kýta na rožni po mexicku, Polévka s luštěninami mix, Léčivý čaj posilující žaludek, Mandlové slané kostky