Kyselé zelí podle mé tchyně

balíček kysaného zelí, špek, 2 větší cibule, 1 větší brambor, hl. mouka, cukr, sůl, ocet
Jak na to:Zelí dáme do hrnce i s nálevem, pokud je moc kyselý, tak nálev slijeme, podlejeme trošku vodou a dáme vařit. Mezitím si opečeme špek na kostičky, když pustí šťávu, přidáme cibuli na drobno, osmahneme do zlatova, přisypeme cca 2-3 lžíce mouky, osmahneme, zalejeme studenou vodou a pořádně rozmícháme, přidáme jemně nastrouhaný brambor a provaříme (mícháme). Po cca 20 min. vmícháme do zelí, dochutíme cukr, sůl, ocet. Hotovo.
Podobné recepty:Halí beí kuře v zelí, Salát z kysaného červeného zelí, Plněné drapáky, Zapékané karbanátky, Kyselá polévka