Taminčiny první knedlíky

Potřebujeme:

280g mléka, 10g soli a 10g cukru, 2 vejce, 400g polohrubé mouky a 100g krupice hrubé, 30g strouhanky, půl sáčku sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

Jak na to:

Pomoučnila jsem stůl a vytvarovala šišky. Kynuly ještě asi 40 minut ale měly tendenci se rozlézat do placatá.
Vzala jsem největší kastról ze sady, asi tak čtyřlitrový rozložila obyčejný pařáček a ten se tam v podstatě krásně otevřený naplocho vešel.
Vyndala jsem mu to středové ouško, protože šišky na něm byly tak velké, že se slepovaly dohromady. Dala jsem mezi ně pruh složeného alobalu aby se neslepovaly. šišky jsem měla každou váhy asi 450g dlouhé byly jako dlaň od zápěstí ke konečkům prstů..
Pařila jsem je zavřené pod poklicí 25 minut narostly až do plného hrnce. špejlí jsem nezkoušela normálně rukou jsem hmátla na povrch byl vlhký a pružný jak má knedlík být vypnula nechala vychladnout už otevřené a pak šišky vyndala. Lépe je ale vyprostit šišky ještě horké, protože jak vychladly tak se mi přilnuly k tomu pařáčku zespoda a bylo těžší to nějak bez úhony vyprostit.
Těsto kynulo hůř, příště opatrně s mlékem, bylo lepivé spíš středně husté.

Podobné recepty:

Plněné bramborové knedlíky, Tvarohové ovocné knedlíky, Tvarohové knedlíky se skořicí, Švestkové knedlíky, Houskové knedlíky