Halušky se zelím

Potřebujeme:

750g brambor, 250g slaniny nebo uzeného masa, 130g hl.mouky, 130g hrubé mouky, kyselé zelí, cibule, pepř, sůl

Jak na to:

Syrové brambory nastrouháme,necháme odstát,šťávu částečně slijeme.Přidáme sul,pepř,prosátou mouku a promícháme. Těsto protlačíme přes síto na halušky do vařící vody.Zlehka promícháme aby se halušky nepřilepily na dno a vaříme asi deset minut. Osmahneme slaninu nebo uzené maso které jsme pokrájeli na kostičky. Dále podusíme na cibulce zelí s minimem vody.
Do zelí zamícháme uzené a po té halušky.

Podobné recepty:

Halušky s nivou, Halušky se zelím, Špenátové halušky, Rychlé a dobré halušky do polévky, Bramborové halušky se zelím a uzeným