Italské rizoto

Potřebujeme:

1 cibule, 100g oloupaného celeru, rýže, zeleninový vývar, tymián, sůl, pepř

Jak na to:

Na olivovém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibulku,přidáme na nudličky nastrouhaný celeru a ještě trochu zpěníme.Přidáme rýži (1hrst je 1porce).Promícháme aby se rýže obalila v oleji a zalijeme trochou zeleninového vývaru (1/2l vody+2kostky zeleninového bujonu). Poctivě mícháme 15 minut a postupně podléváme zbylém vývarem.Nakonec přidáme špetku tymiánu,sůl a pepř.Zamícháme,vypneme sporák a necháme 3 minuty dojít pod pokličkou. Opražíme si nakrájené oříšky strouhanku a špetku tymiánu a touto směsí posypeme rizoto na talíři.

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Italské rizoto s artyčoky, Italské těstoviny s brokolicí