Krevetové toasty se sezamem

Potřebujeme:

250 g vyloupaných syrových krevet, 30 g sádla, 1 mírně rozšlehaný bílek, 1 lžička nadrobno nakrájených cibulek, půlka lžičky nadrobno nakrájeného čerstvého zázvoru, 1 lžíce rýžového vína nebo suchého sherry, 1 lžička kukuřičného škrobu, 2 lžičky vody, sůl, pepř, 6 krajíčků toastového chleba bez kůrek, 140 g sezamu, arašídový olej na smažení

Jak na to:

Krevety a sádlo nakrájíme nadrobno, smícháme a dáme do misky. Vmícháme bílek, jarní cibulky, zázvor a rýžové víno. Kukuřičný škrob rozpustíme ve vodě a v mícháme do krevet. Podle chuti osolíme a opepříme. Krevetovou směsí rovnoměrně potřeme krajíčky toastového chleba. Sezamová semínka nasypeme na talíř a namazané krajíčky do nich mírně přitlačíme. V předehřáté pánvi wok rozehřejeme vysokou vrstvu arašídového oleje a postupně v ní opečeme toasty namazanou stranou vespod dozlatova (2-3 minuty). Nadbytečný tuk odsajeme papírovými ubrousky, nakrájíme toasty na proužky a podáváme.

Podobné recepty:

Krevetové topinky, Dianiny toasty, Cibulová polévka s toasty, Toasty s hráškově-rajčatovou omáčkou, Managerské super toasty