Běloruský boršč

Potřebujeme:

300 gramů kostí, 200 gramů předního hovězího masa, půlka klobásy, 200 gramů červené řepy, 200 gramů brambor, 50 gramů mrkve, 20 gramů petržele, 1 cibule, 3 lžíce rajčatového protlaku, 30 gramů sádla, 1 lžíce hladké mouky, špetka cukru, ocet, sůl, pepř, 1 ? litru vody, bobkový list, kysaná smetana

Jak na to:

Opláchnuté maso a kosti zalijeme vlažnou vodou, osolíme a vaříme pod pokličkou, až maso změkne. Pak maso i kosti vyjmeme a vývar přecedíme. Mrkev, petržel a cibuli pokrájíme na nudličky, osmažíme na části sádla, přidáme rajčatový protlak a dusíme asi 5 minut. Oloupanou červenou řepu pokrájíme na nudličky a dusíme v trošce vývaru do měkka. Brambory nakrájené na nudličky, zalijeme horkým vývarem, přivedeme k varu, přidáme červenou řepu, světlou jíšku ze zbytku sádla a mouky, koření a vaříme ještě 10-15 minut. Boršč osladíme, okyselýme, přidáme hovězí maso pokrájené na nudličky a klobásu pokrájenou na kolečka a povaříme několik minut. Při podávání vložíme do každé porce 1-2 lžíce kysané smetany.

Podobné recepty:

Boršč, Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Boršč (pro děti od ukončeného 8. měsíce), Ukrajinský boršč