Hrášek s rýží

31.3.2011
Potřebujeme:

2 skleničky loupaného hrachu, 3 lžíce oleje, nasekaná cibule, 3 na kostičky nakrájená rajčata, 3 sklenice vařící vody, sůl, pepř, rýže

Jak na to:

Probraný a opláchnutý hrách zalijeme studenou vodou a necháme stát přes noc. Rýži propláchneme a necháme okapat. Hrách zalijeme čerstvou vodou, vaříme do měkka (cca 1,5 hodiny), scedíme a propasírujeme přes síto. V hrnci rozpálíme olej, a osmažíme na malém plameni za stálého míchání cibuli asi deset minut, na kterou přihodíme rajčata a dusíme pět minut. Vlijeme vařící vodu, vložíme propasírovaný hrách, dochutíme solí a pepřem, uvedeme do varu, vložíme rýži, jemně promícháme a vaříme pod pokličkou necelou půlhodinu ( v případě potřeby přidáme lžíci dvě vody a dáváme pozor aby se jídlo nepřipálilo). Podáváme s pečivem.

Podobné recepty:

Žampionový salát, Hrášek, Krůtí rizoto, Rizoto s jasmínovou rýží, Rizoto s kaštany