Velikonoční perníčky

Potřebujeme:

1/2 kg hladké mouky, 20dkg moučkového cukru, 12dkg másla, 3 vejce, 25dkg tekutého medu, 1 prášek do pečiva, 1 balení Směs koření do perníku
Poleva: 150g moučkového cukru, 1 bílek, 1 lžíce horké vody, šťáva z 1/2 citrónu

Jak na to:

Na vále vypracujeme těsto, které necháme v lednici do druhého dne odležet pod mikrotenovým sáčkem. Poté vyválíme placku, vykrajujeme různé tvary a pečeme v troubě při teplotě asi 170°C na pečícím papíře do zrůžovění. Po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou, kterou můžeme také obarvit potravinářskými barvami, takže perníčky jsou hezky barevné a dětem se líbí.

Podobné recepty:

Mandlové perníčky - velikonoční, Perníčky, Měkké perníčky, Ořechové perníčky, Perníčky