Jahodové rychlé řezy

17.4.2008
Potřebujeme:

4 vejce, 150 g moučkového cukru, 50 ml oleje, 100 ml horké vody, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva
Krém: 500 g jahod (zmražených), 1 ½ pudinkového prášku (jahodového), 250 g másla, 150 g moučkového cukru, čokoládová poleva, nebo kokos

Jak na to:

Nejdříve si necháme mírně rozmrazit jahody a také si do misky, ve které budeme dělat krém, nakrájíme máslo a necháme ho změknout. Dále se věnujeme přípravě piškotového těsta. Celá vejce s cukrem, olejem a horkou vodou ušleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto rozetřeme na plech, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Upečeme ve středně vyhřáté troubě do růžová a necháme vychladnout.Mírně rozmrazené jahody umixujeme, v několika lžících vody rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme k rozmixovaným jahodám a uvaříme hustou pudinkovou kaši. Necháme zchladnout. Zatím si ušleháme máslo s cukrem a přidáme vlahou jahodovou kaši. Společně ušleháme do hladkého krému a natřeme na piškotový plát. Povrch polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. (Můžeme jen nastrouhat hořkou čokoládu a nebo posypat kokosem). Před podáváním krájíme na řezy. Krém stačí i menší množství.

Podobné recepty:

Jahodové řezy, Jahodové řezy, Banánový pohár, Letecké řezy, Řezy s pudingem