Základní recept na chleba v domácí pekárně
300 ml vody, 2 lžičky cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, 500 g hladké pšeničné mouky, 1 lžička inst. droždí
Jak na to:Program základní (ETA - I KLASIK) velikost I kůrka střední. Recept je vhodný pro úplné začátečníky. Část hladké mouky se dá nahradit celozrnnou nebo žitnou moukou, záleží na chuti a fantazii - např. 350 g hladké mouky + 150 g žitné chlebové mouky. A stejně tak voda se dá nahradit mlékem, pivem, podmáslím, jogurtem - nebojte se experimentovat. Pokud zachováte poměr tekutin a sypkých surovin, chlebík se povede. Jen pro jistotu hlídejte těsto při míchání a po lžících řeďte vodou nebo zahušťujte moukou tak, aby vznikla nelepící se koule.Po zvukovém signálu můžete samozřejmě přidat jakákoliv semínka.
Podobné recepty:Základní chleba, Mazanec z pekárny, Zapečené šunkafleky v domácí pekárně, Výborný chléb, Pečivo z domácí pekárny