Perníčky (ihned měkké)
80 dkg hladké mouky, 12 dkg tuku, 28 dkg moučkového cukru, 4 vejce + 1 na potření, 2 lžičky jedlé sody, 4 lžíce medu, 2,5 lžičky perníkového koření (POZOR-NÉ kypřící prášek do perníku), 1 lžíce kakaa, citrónová kúra
POLEVA: 1 hrnek moučkového cukru, 1 lžička citrónové šťávy, 1 bílek a to utřeme ručně až je dostatečně hustá. Pokud je řídká, přidat trošku cukru, pokud hustá, kapku citrónové šťávy
Ze všech surovin vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme SILNĚJŠÍ tvary, potřeme je vajíčkem a upečeme . Opravdu lepší jsou silnější tvary a ne péct až moc dozlatova, pak křupou. Ale kousat jdou. Perníčky zdobím buď klasicky sáčkem, nebo je obarvenou polevou potřu - např.stromečky na zeleno a dozdobím bíle či jinak.
Podobné recepty:Měkké perníčky, Perníčky, Perníky, Perníčky, Ořechové perníčky