Hraběcí koláč - křehký

23.2.2009
Potřebujeme:

400 g poloh.mouky, 200 g Hery, 250 g mletého cukru, 1 mletou skořici, 1 citrón, 4 vejce, 2 lžíce mléka, 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr

Jak na to:

Na vále zpracujeme poloh.mouku, prášek do pečiva, 150 g ml. cukru, Heru, kůru z 1 citrónu, žloutky a mléko, vypracujeme těsto a rozdělíme ho : 2/3 rovnoměrně rozválíme na vymazaný plech (olejem nebo Herou), zbylou 1/3 dáme vychladit do lednice.Mezitím si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka (asi 5-6 středně velkých jablek ), rovnoměrně je rozložíme na těsto a přiměřeně posypeme skořicí (podle chuti můžeme přidat ořechy a rozinky). Ze 4 bílků a 100 g mletého cukru vyšleháme tuhý sníh a rozetřeme na jablka. Na konec vytáhneme zbylou 1/3 těsta z lednice a na hrubém struhadle ho rovnoměrně strouháme na sníh. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 30 - 40 minut. do zlatova. Hned jak koláč vytáhneme z trouby, posypeme jej lehce vanilkovým cukrem.

Podobné recepty:

Křehký koláč s jablky a se sněhem, Křehký koláč s želatinou, Křehký koláč s jablky, Křehký brusinkový koláč s tvarohem, Křehký koláč s jablky