Fazolová polévka se zeleninou
15.4.2014
150 g suché fazole, 1 cibule, olej, 400 g míchané mražené zeleniny, 2 lžíce rajčatového protlaku, masový vývar, sůl, pepř, ocet, 1 stroužek česneku, majoránka, 50 g těstoviny
Jak na to:Den předem namočené fazole uvaříme. Očištěnou cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme v rozehřátém oleji, přidáme zeleninu a rajčatový protlak, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka.
Do uvařené zeleniny vlijeme uvařené fazole i s vodou, osolíme, okořeníme mletým pepřem, okyselíme octem a dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou.
Nakonec do polévky zamícháme uvařenou těstovinu.
Fazolová polévka se zeleninou , Bulharská fazolová polévka Čorba, Fazolová polévka, Fazolová polévka se zeleninou, Fazolová polévka