Pařížský řízek
13.4.2014
400 g telecího masa z kýty, sůl, hladká mouka, olej
Těstíčko: 50 g hladké mouky, sůl, 2 vejce, 0,5 dcl mléka
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky, osolíme a necháme odležet na chladném místě několik hodin. Pak obalíme moukou, ponoříme do těstíčka a smažíme v rozehřátém oleji. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Těstíčko: Mouku promícháme se solí a s vejci, postupně přidáme mléko a vymícháme husté těstíčko. Do těstíčka můžeme přidat i 2 lžíce suchého bílého vína.
Hovězí řízek Dubarry, Pařížský řízek, Kuřecí na kokosu, Plněný řízek, Kuřecí řízek,ala chipsy