Biskupský chlebíček slavnostní
12.4.2014

4 vejce
150 g moučkového cukru
120 g změklého másla
150 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
100 g hořké čokolády
hrst lískových ořechů
hrst kandovaného ovoce
rozinky podle chuti
Bílky oddělíme od žloutků. Změklé máslo s cukrem a žloutky utřeme do pěny. Přidáme nasekané ořechy, čokoládu a kandované ovoce. Podle chuti můžeme přidat i rozinky. Dále přimícháme mouku s práškem do pečiva.
Bílky ušleháme do tuhého sněhu a opatrně přidáme.
Chlebíčkovou formu vymažeme a vysypeme moukou, nalijeme těsto do formy a vložíme do trouby. Pečeme asi 45 min při teplotě 160 °C. Po vychladnutí nakrájíme na plátky.
Tvarohový biskupský chlebíček s rozinkami, Biskupský ovocný chlebíček, Biskupský chlebíček, Těsto univerzál, Biskupský chlebíček