Biskupský chlebíček

Potřebujeme:

160 g cukru, 4 žloutky, vanilkový cukr, citrónová kůra, sníh, 160 g hrubé mouky, trochu kypřícího prášku, 150-200 g sušeného ovoce, rozinky, ořechy, mandle nebo oříšky, datle, fíky, čokoláda, kandované ovoce, kandovaná pomerančová kůra, dýně nakládaná v cukru a pod.

Jak na to:

Cukr utřeme se žloutky, nastrouhanou citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem. Potom přidáme najednou s tuhým sněhem nahrubo nasekané ořechy, mandle, kompotované ovoce a hrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto vylijeme do Chlebíčkové formy, vymazané a vysypané hladkou moukou, a v mírně teplé troubě pomalu upečeme. Upečený chlebíček vyklopíme a druhý den krájíme.

Podobné recepty:

Tvarohový biskupský chlebíček s rozinkami, Biskupský ovocný chlebíček, Biskupský chlebíček, Těsto univerzál, Ovocný chlebíček