Šťavnaté kuřecí řízky s houbami

Potřebujeme:

8 kuřecích stehenních řízků překrojených na polovinu, mletý černý pepř, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce nízkotučného margarinu, 250g hub nakrájených na plátky, 4 plátky libové slaniny nakrájené nahrubo, 1 prolisovaný stroužek česneku, 1/2 šálku kuřecího vývaru, 1/2 šálku smetany, 2 lžičky tymiánu

Jak na to:

Předehřejte troubu na 220°C.Kuřecí řízky naskládejte do zapékací misky a opepřete. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a margarin,až začne prskat, přidejte houby a slaninu, smažte 3-4 min. doměkka. Přidejte česnek a smažte 1 min. Přilijte kuřecí vývar,vařte 5 min.aby se tekutina zredukovala na polovinu. Poté přidejte smetanu a za stálého míchání uvedte do varu. Odstavte a přimíchejte tymián. Připravenou směs naneste na maso a pečte 30-35 min.v troubě. Podávejte s bramborovou, kaší. Příloha s hráškem nebo kukuřicí na páře.

Podobné recepty:

Dušené kuřecí řízky s cibulí, Šťavnaté smažené kuřecí řízky v kyselé smetaně, Harmonické kuřecí řízky, Kuřecí řízky v marinádě, Lahůdkové řízky