Grilované jehněčí kotletky s bazalkou
6.3.2012

Na 4 porce potřebujeme:
600g jehněčích kotlet 400g čerstvého listového špenátu 120g česneku 32g čerstvých lístků bazalky 80g oleje 80g másla mletý pepř,sůl
Česnek prolisujeme a s nasekanou bazalkou a solí vložíme do misky.Po troškách přidáváme olej a mícháme tak dlouho,až vznikne krémová pasta.Jehněčí kotletky po obou stranách lehce opepříme a silně potřeme česnekovou pastou. Takto upravené maso položíme na předehřátý gril a po obou stranách grilujeme. Hotové kotletky podáváme s listy čerstvého špenátu,které lehce orestujeme na olivovém oleji.
Autor receptu: Luboš Kubenik
Podobné recepty:Jehněčí kotletky v krustě, Jehněčí maso na zelenině, Jehněčí žebírka na bylinkách, Slavnostní kotlety, Dušená jehněčí kýta