Rýže s čokoládovou pěnou

20.9.2011
Potřebujeme:

150 g rýže, 7 dcl mléka, 1 vanilkový cukr, 60 g moučkového cukru, olej na vymazání formy, 50 g varovné čokolády, 1,5 dcl smetany

Jak na to:

Provedenou, omytou rýži uvaříme v mléce, do kterého jsme přidali vanilkový a moučkový cukr. Uvařenou rýži dáme do vymazané ohnivzdorné formy, posypeme 20 g nastrouhané čokolády a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Zbytek čokolády uvaříme ve dvou lžících vody, promícháme s vyšlehanou smetanou, nalijeme na rýži a znovu pečeme asi 5 minut.

Podobné recepty:

Špenátové omelety se šunkovou pěnou, Čokoládové sushi s mangovou pěnou, Tulipány plněné čokoládovou pěnou, Ořechové rohlíčky, Anglický rýžový pudink