Tulipány plněné čokoládovou pěnou

Potřebujeme:

8 tulipánů (bílé, růžové nebo broskvové barvy), 120 g čokolády, 1 / 3 šálku oslazeného másla, ½ lžičky majonézy, čerstvé maliny, 2 lžíce likéru Grand Marnier, 2 žloutky, 3 bílky, kůra z ½ pomeranče

Jak na to:

V hrnci z dvojitým dnem rozpusťte čokoládu, přidejte máslo a nechte několik minut chladnout. Potom přimíchejte žloutky a likér. V misce vyšlehejte bílky s majonézou. Opatrně vmíchejte čokoládovou směs spolu s nastrouhanou kůrou z pomeranče. Dejte alespoň na 15 min. do chladničky.
Tulipány opláchněte a jemně osušte. malými nůžkami odstřihněte stopky, pestíky i tyčinky a opatrně oddělte od sebe okvětní lístky.
Pěnu vyjměte z chladničky a naplňte ní každý květ asi do 3 / 4. Kalich květu přitom jemně přidržujte. Do středu dejte pěknou velkou malinu.
Připravte si široké skleněné poháry a do každého vložte malou naběračkou hromádku pěny. Naplněný tulipán vtlačte do hromádky tak, aby stál rovně. Tulipán obložte malinami. Před podáváním nechte vychladit.

Podobné recepty:

Špenátové omelety se šunkovou pěnou, Linecké košíčky plněné ořechovou náplní a polité čokoládovou polevou, Rýže s čokoládovou pěnou, Čokoládové sushi s mangovou pěnou, Ořechové rohlíčky