Zelné karbanátky
21.9.2011

1 / 2 hlávky zelí, sůl, 150 g vařeného hovězího masa, 1 vejce, 1 lžička grilovacího koření, pepř, 20 g másla, 1 cibule, 1 houska, mléko, strouhanka na obalování a olej na smažení
Jak na to:Očištěnou, pokrájené zelí dáme do osolené vroucí vody uvařit doměkka. Uvařenou zelí vyjmeme z vody a necháme vychladnout. Vychladlou zelí umeleme, přidáme mleté maso, vejce, pepř, grilovací koření, na másle zpěněnou nadrobno pokrájenou cibuli a housku namočenou v mléce. Směs spolu dobře promícháme, pokud je třeba, přidáme trošku strouhanky. Ze směsi děláme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme v horkém oleji.
Podobné recepty:Zelné karbanátky, Karbánátky v leču z brmborem, Zelné karbanátky, Grilované karbanátky, Držkové karbanátky