Zapékaná bramborová kaše

21.9.2011
Potřebujeme:

700 g brambor, sůl, 2 dcl mléka, 100 g másla, 250 g kořenové zeleniny, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 100 g čerstvých hub, mletý pepř, 100 g ementálu, máslo na vymazání pekáče

Jak na to:

Brambory uvaříme, prolisujeme, přidáme sůl, vařící mléko a vymícháme na kaši. Zvlášť na polovině másla udusíme očištěnou pokrájenou zeleninu, houby a hrášek. Přidáme sůl, pepř. Do vymazaného pekáče dáme bramborovou kaši, na to navrstvíme zelenino-houbovou směs a obložíme plátky másla. Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby upéct.

Podobné recepty:

Zapečená bramborová kaše, Kedlubnová omáčka s bramborami, Obilná kaše s ovocem, Čtyřbarevný bramborová kaše, Bramborová kaše