Vepřové maso s mrkvi
21.9.2011
600 g vepřového masa z kýty, olej, 1 cibule, sůl, 1 PL strouhané mrkve, 40 g másla, 40 g hladké mouky, pepř, nať
Jak na to:Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené maso, sůl, podlijeme vodou a přikryté dusíme do poloměkka. K masu přidáme nastrouhanou mrkev a dodusíme do poloměkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, podlijeme troškou vody a přidáme k masu. Dochutíme pepřem, natí, v případě potřeby přilijeme ještě trošku vody a krátce necháme přejít varem. Podáváme s bramborovou kaší.
Podobné recepty:Vepřové maso v mrkvi, Hovězí maso s mrkví, Maso v mrkvi, Vepřové kari s mrkví, Dušené vepřové plecko s mrkví