Masový salát
500 g telecího masa z kýty (ořechu), 100 g šunky, 1 uzený vařený vepřový jazyk, 100 g polévkové zeleniny, 40 g cibule, sůl, celý pepř, ocet, petrželka nebo pažitka, majonéza
Jak na to:Dobře odleželé telecí maso uvaříme v octové vodě se zeleninou, cibulí, solí a celým pepřem. Měkké odložíme a necháme vychladnout ve vodě, v níž se vařilo. Studené vybereme, nakrájíme na krátké nudličky i s uvařeným jazykem a šunkou, smícháme s majonézou, necháme v chladu několik hodin, pak přeložíme na mísu, zarovnáme a ozdobíme čerstvou zeleninou. Kromě uvedeného masa můžeme použít i různé zbytky vařeného, dušeného nebo pečeného masa, příp. i maso z polévky, které dáme na několik hodin do octové marinády.
Podobné recepty:Kokosové tyčinky přes masový strojek, Masový parmezánský salát (insalata alla parmigiana), Milánské těstoviny, Milánské špagety, Pestrá papriková rýže