Mrkvová polévka
22.9.2011

200 g mrkve, 200 g brambor, 60 g másla, sůl, 1 cibule, pepř, 1 lžičku sušené bazalky, petrželka, 5 dcl masového vývaru
Jak na to:Mrkev a brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a brambory. Osolíme, podlijeme troškou vody a necháme přikryté dusit do měkka. Udušené propasírujeme, přidáme koření, vývar a celé necháme přejít varem. Před podáváním přidáme nasekanou petrželovou nať. Podáváme s osmaženou, na kostičky nakrájenou houskou.
Podobné recepty:Mléčná mrkvová polévka, Letní mrkvová polévka, Uzená hrachová-mrkvová polévka, Bramborovo mrkvová polévka, Mrkvová polévka se smetanou