Zaďelávané drůbeží žaludky

30.11.2011
Potřebujeme:

500 g drůbežích žaludků, sůl, 100 g drůbeží šunky, 2 lžíce másla, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 cibule, 1-2 žampiony nebo kousek květáku, 1 / 4 lžičky muškátového květu, 1 / 4 lžičky zázvoru, citrónová šťáva, 1 dcl jogurtu

Jak na to:

Žaludky uvaříme v 1,2 l osolené vody doměkka. Měkké nakrájíme na plátky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, vhodíme do ní nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a zavaříme do vývaru. Do houstnoucí omáčky vrátíme pokrájené žaludky, přidáme plátky žampionů nebo růžičky květáku, opepříme, přidáme na proužky nakrájenou šunku, povaříme, přidáme citrónovou šťávu, jogurt a nakonec přidáme petrželku.

Podobné recepty:

Masový koláč z drůbežích vnitřností, Drůbeží maso na zelenině, Drůbeží placky, Květáková pomazánka s drůbeží šunka, Drůbeží mix