Kuře v jogurtové omáčce

Potřebujeme:

4 kuřecí prsa, olej, sůl, mletý bílý pepř, 2 žloutky, šťáva z 1 citronu, 1 bílý jogurt, 1 lžíce sušené bazalky nebo svazek čerstvé

Jak na to:

Kuřecí prsa osmahneme na rozehřátém oleji z obou stran. Pak je přikryjeme a 8 min dusíme na mírném ohni. Osolíme, posypeme mletým bílým pepřem a dáme vychladnout. Žloutek rozšleháme a během šlehání přiléváme olej. Do této masy přidáme jogurt a citrónovou šťávu, sůl a mletý bílý pepř. Bazalku opláchneme, několik lístků si odložíme na ozdobení, zbytek nakrájíme a přidáme do omáčky. Maso nakrájíme na tenké plátky a polijeme omáčkou. Mísu s masem dáme do chladničky asi na hodinu, pak ozdobíme bazalkou.

Podobné recepty:

Uzené kuře, Řízky v jogurtové marinádě, Kuře v rajčatové omáčce, Jogurtový koláč, Jogurtový koláč