Polévka z míchané zeleniny

Potřebujeme:

2-2,5 dcl vody, sůl, 30 g másla, 30 g mouky, 250 g míchané zeleniny, 10 g oleje na udušení zeleniny, 20 g cibule, 1 dcl mléka, 1 žloutek, muškátový oříšek, petrželka, pažitka

Jak na to:

Na tenké nudličky pokrájenou zeleninu (mrkev, petržel, kapusta, květák, hrášek, kedlubny, rajčata, pórek, kousek zelené papriky) a cibuli udusíme na oleji. Do procezeného vývaru z kostí nebo jen do vody dáme dušenou zeleninu, přidáme světlou jíšku, sůl a povaříme. Hotovou polévku zlepšíme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlaly žloutek s trochou nastrouhaného muškátového oříšku, a přidáme nasekanou petrželovou nať a pažitku. Do polévky můžeme přidat i trochu rýže nebo jemně strouhané těsto.

Podobné recepty:

Fazolová polévka se zeleninou, Polévka z plíce, Polévka z míchané zeleniny, Zeleninová polévka, Polévka z krůtích drobů