Masový dort

Potřebujeme:

250 g hladké mouky, 120 g másla, 1 vejce, sůl, 1 lžíce octa, mast na vymazání formy
Náplň: 40 g sádla, 1 cibule, 500g jehněčího z kýty, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce strouhanky, 1 lžíce drobně posekané petrželky, sůl, pepř

Jak na to:

Z mouky, másla, bílky, soli a octa vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na tři části. Dvě rozválíme a dáme do vymazané dortové formy a rozmačkáme po bocích. Těsto dáme do chladu. Pak na sádle zpěníme polovinu cibule, přidáme na malé kousky pokrájené maso, trošku podlijeme a dusíme do poloměkka. Maso necháme vychladnout, pak ho umeleme, přidáme druhou polovinu pokrájené cibule, rajčatový protlak, strouhanku, petrželku, sůl, pepř. Vše dobře promícháme a navrstvíme na připravené těsto. Ze zbylého těsta uděláme mřížky. Celé potřeme žloutkem rozšlehaným s malým množstvím vody a dáme do vyhřáté trouby upéct.

Podobné recepty:

Kokosové tyčinky přes masový strojek, Milánské těstoviny, Milánské špagety, Masový dort z masa, Pestrá papriková rýže