Vepřové zapečené v kysaném zelí

Potřebujeme:

400 g panenské, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 1 bobkový list, 4 jalovce, 50 g slaniny, 2 cibule, 500 g kysaného zelí, 500 g brambor uvařených ve slupce, trošku másla, 2,5 dcl smetany, 1,5 dcl zakysané smetany, majoránka

Jak na to:

Panenku nakrájíme na asi 3 cm silné plátky, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Krátce je opečeme na rozehřátém oleji s bobkovým listem a jalovcem. Vyjmeme z pánve. Na kostičky nakrájenou slaninu snadno rozškvaříme, zpěníme na ní nadrobno posekanou cibuli a přimícháme kysané zelí. Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky. Do máslem vymazané zapékací formy ukládáme po vrstvách kyselé zelí, maso a brambory. Zalijeme smetanou, majoránkou, solí a pepřem. Zapékáme 40-50 min v předehřáté troubě na 180 C. Podáváme posypané majoránkou nebo kmínem.

Podobné recepty:

Vepřové karé na kysaném zelí, Brambory v kysaném zelí, Kuře na kysaném zelí, Kuře na kysaném zelí, Kuře na kysaném zelí