Kachna na víně
18.10.2011
1 kachna, 40 g másla, 100 g šunky, 1 dcl vína, vývar nebo voda, sůl, pepř, 20 g hladké mouky
Jak na to:Kachnu očistíme, omyjeme, utěrkou osušíme a posolíme. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme nadrobno pokrájenou šunku, na ni dáme kachnu a prudce opečeme po obou stranách. Pak podlijeme kachnu vínem, přidáme sůl, pepř a přikryté dusíme při mírné teplotě. Během pečení přilijeme podle potřeby vývar nebo vodu. Upečenou kachnu vyjmeme a rozčtvrtíme. Šťávu zahustíme moukou, dobře provaříme, přecedíme na maso.
Podobné recepty:Kachna na medu, Kachna na víně s pekingským zelím, Majoránková pečená kachna, Plněná kachna, Kachna na červeném víně