Kuře s vínovou omáčkou

Potřebujeme:

1 kuře, sůl, 60 g másla, 150 g kořenové zeleniny (petržel, mrkev), 40 g hladké mouky, 2 dcl bílého vína, ocet, 1 kostka cukru, pepř, 2 dcl smetany, 2 žloutky

Jak na to:

Očištěné, omyté kuře osolíme a dáme do pekáče, ve kterém jsme rozpustili 20 g másla. Přidáme očištěnou, pokrájenou zeleninu, podlijeme vývarem nebo vodou a přikryté ve vyhřáté troubě dusíme do měkka. Pak kuře vyjmeme a rozčtvrtíme. Ze zbytku másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vínem, přidáme ocet, cukr, pepř, přecezenou šťávu z kuřete. Necháme povařit a nakonec vlijeme smetanu, v níž jsme rozkvedlali žloutek. Znovu necháme přejít varem. Do hotové omáčky vložíme porce kuřete. Podáváme s knedlíkem nebo makaróny.

Podobné recepty:

Kuře na červeném víně, Kuře na Cole, Makrela na grilu, Kuře se zakys. smetanou, Kuře na pivě